DJB Instruments UK Ltd har en historie med innovative teknologilanseringer, som går tilbake til selskapets grunnlegger på 1970-tallet med Konic Shear-piezoelektriske keramikk. Det har fortsatt å utvikle seg til markedsledende stillinger for miniatyrisering og høytemperatur akselerometre. Den siste prestasjonen kombinerer piezoelektriske akselerometre og trådløs kommunikasjon for å gi trådløs vibrasjonsmåling samtidig som frekvensområdet strekker seg langt utover eksisterende store trådløse enheter. Den første offentlige lanseringen av DJBs trådløse piezoelektriske akselerometerteknologi vil være på Sensors and Instrumentation Exhibition som finner sted på National Exhibition Centre, Birmingham, Storbritannia i september. En ivrig forventet dato hvor en levende demonstrasjon vil vise det fulle potensialet i den nyeste teknologien.

I løpet av de siste årene har RF-trådløse tilkoblinger kommet langt og har erstattet fysiske ledninger i mange industrielle applikasjoner. Slike applikasjoner krever ofte at sensorer installeres på fjerntliggende, vanskelig å få tilgang til eller fiendtlige steder, og tydelig, i slike tilfeller kan kabling være upraktisk. Trådløse sensorer gir mange fordeler for forenklet installasjon og unngår behovet for lange kabler som kan forårsake signalforringelse og støy.

Selv om trådløse sensorer ser ut til å ha mange fordeler, er det utfordringer som skal vurderes på grunn av data båndbredde, strøm og mens trådløs kommunikasjon for statisk og kvasi-statisk sensing er relativt enkel, er det langt mindre rett frem for dynamisk signalmåling.

Det finnes ingen «ideell» trådløs sensor som kan brukes til alle plausible applikasjoner. Utvikling av en hvilken som helst trådløs sensor krever en grundig forståelse av miljøet, bruken og forventningene fra enheten.

Et flertall av eksisterende trådløse akselerometre bruker overveiende MEMS (mikroelektromekaniske systemer) til sensing. De er ofte designet med det formål å tillate at en rekke enheter blir sammenkoblet, hver opererer som en knutepunkt. Hver av disse noder består av prosessor, minne og radio. Produsentene har utviklet et komplett sensornettverkssystem som inkluderer gateway og et program med enkelt brukergrensesnitt.

Trådløse MEMS akselerometre lider av vanlige ulemper, inkludert lavt måleområde, lav følsomhet, følsomhet for støy og begrenset frekvensbåndbredde. I tillegg har de en tendens til å være stor og tung, noe som gjør dem uegnede til test- og måleapplikasjoner.

DJB er fokusert på produksjon av test- og måle akselerometre og er allerede verdensledende innen miniaturisering og høytemperatur enheter. I løpet av de siste 2 årene har den viet seg til å utvikle Piezoelektriske trådløse akselerometre. DJB-sensoren vil være miniatyr i størrelse (ved bruk av bevist DJB-teknologi), høy følsomhet, bredt måleområde og aktivert med Bluetooth Low Energy for trådløs overføring.

Den foreslåtte akselerometeret, som bruker DJBs unike Konic shear-piezoelektriske keramiske design, vil ha et måleområde på opptil 5000g med frekvensområde fra 0,5 til 8000Hz. Høyhastighets prøvetaking vil gi brukeren høyere brukbar båndbredde sammenlignet med MEMS-enheter.

Den trådløse sensoren vil være enkel å bruke for operatøren med funksjoner for å starte og avslutte overføring, tilkoblingskontroll og grunnleggende diagnose ombord, i tillegg til et alarmsystem for eventuell tilkoblingstap.

Strømforbruk er en kritisk utfordring når du bruker trådløse sensorer og strømstyring er et viktig problem som skal håndteres. Forbruket er høyest under overføring av data, så håndtering av trådløs kommunikasjon er viktig for å forlenge batterilevetiden.

DJB-løsningen er et hendelse-drevet produkt som bare overfører data når brukeren krever det, ellers holder den seg i lav strømmodus. Strømforbruket er betydelig redusert i slike systemer.

DJBs reise nedover den trådløse akselerometerveien har bare nettopp begynt, men de betydelige fordelene og potensialene er allerede svært klare. Alternativene for å pakke trådløs kommunikasjon sammen med DJBs eksisterende utvalg av mikrominiature-akselerometre gir betydelige fremskritt for testing på områder som menneskelig vibrasjon, sportsvitenskap, medisin og mange andre.

Hvis du har et utfordrende program som vil ha nytte av trådløse akselerometre eller få et nytt krav, kan du ta kontakt. Jo mer informasjon vi har om dine krav, jo bedre er vi plassert for å utvikle de riktige løsningene.

Kontakt Salitec AS for mer informasjon om våre produkter for miljøtesting.